-->

Recipe: Tasty Mava gulabjamun

Mava gulabjamun. Learn how to make Gulab Jamun at home now! The most popular Indian Dessert made the traditional way for you! In this video we make famous dessert Gulab Jamun made by mava. you can try this recipe and enjoy with family and share us your experience in comment box. दुकान है बंद,गुलाबजामुन खाने का है मन,घर की चीजों से बिना शिकायत परफेक्ट गुलाबजामुन बनाए।gulabjamun. #DiwaliSpecial #Gulabjam #Gulabjamun How to make Mava Gulab Jamun? दुकान है बंद,गुलाबजामुन खाने का है मन,घर की चीजों से बिना शिकायत परफेक्ट गुलाबजामुन बनाए।gulabjamun..

Mava gulabjamun Gulab Jamun is one of the few things that I prepared when I was in school, under my mom's supervision. Gulab Jamun is one of India's most popular sweet. These deep-fried dumplings/donuts made of dried milk [khoya] are dipped in a rose-cardamom flavored sugar syrup and. You could create Mava gulabjamun using 7 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Mava gulabjamun

  1. Prepare of मावा/खोया.
  2. It's of कप मैदा.
  3. You need of दो कप चीनी.
  4. It's of दो कप पानी.
  5. It's of दो इलाइची पाउडर.
  6. You need of एक चुटकी बेकिंग पाउडर.
  7. You need of तलने के लिए तेल.

Khoya Gulab Jamun or Mawa Gulab Jamun is the king of all Indian sweets. It is extremely delicious, luscious, and just melts in the mouth with its soft, spongy texture drenched in. made for occasions and festival celebrations. gulab jamun recipe Gulab jamun (also spelled gulaab jamun) is a milk-solid-based sweet from the Indian subcontinent, and a type of mithai, popular in India, Nepal, Pakistan. Soft, spongy and melt in mouth gulab jamuns drenched in syrup is a traditional homemade sweet.

Mava gulabjamun step by step

  1. चासनी बनाने के लिए पहले एक बर्तन में चीनी डालें फिर उसमें पानी डालें अब चीनी गलने तक उसे चलाते रहें एक तार की चाशनी नहीं बनानी है सिर्फ हमें 10 में चाशनी को पकाना है चिपचिपी चाशनी चाहिए अब इसमें इलायची पाउडर डाल दें और गैस बंद कर दो। चाशनी तैयार है।.
  2. गुलाब जामुन के लिए एक प्लेट में मावा डालें और उसे अच्छी तरह से मसले 10 मिनट तक मसलना है और थोड़ा थोड़ा मैदा मिलाते जाए।.
  3. अब मावे के छोटे-छोटे बॉल्स बना ले बिना क्रेक वाले आप कढ़ाई में तेल गर्म करें तेल ज्यादा गर्म नहीं होना चाहिए हल्का गर्म होना चाहिए अब इसमें एक बार डाल कर देखें बाल टूट नहीं रहा है तो और बाकी के बॉल डाल दे गोल्डन ब्राउन होने तक फ्राई करें।.
  4. हां बॉस को चासनी में डाल दें चासनी हल्की गर्म होनी चाहिए ज्यादा ठंडी ना हो हमारे पर्फेक्ट गुलाब जामुन तैयार है।.

This recipe uses khoya and saffron flavored syrup for more rich and delighting. Authentically and traditionally Gulab Jamun recipe is always made with khoya. Khoya or mawa is the Hindi term for evaporated milk solids. It is made by continuously simmering. Gulab Jamun is a delicious Indian version of donuts immersed in warm sweet syrup.

Related Posts

There is no other posts in this category.

Post a Comment

Subscribe Our Newsletter